Predavanje o CTF tekmovanjih in osnovah kibernetske varnosti

Predavanje o CTF tekmovanjih in osnovah kibernetske varnosti

Obeta se nam izjemno razburljiva noč, ki bo vključevala tekmovanja CTF in A/D ter predavanje o Capture the Flag (CTF) izzivovih.

 

Kaj je Capture The Flag (CTF)?

Capture the Flag (CTF) je oblika tekmovanja v kibernetski varnosti, ki služi kot učinkovit način za usposabljanje in preverjanje znanja s področja informacijske varnosti. Tekmovanja so pogosto zasnovana tako, da simbolizirajo realne napade in varnostne situacije, s katerimi se strokovnjaki srečujejo v vsakdanjem delovnem okolju. Vrste izzivov vključujejo, vendar niso omejene na, kriptografijo, spletno varnost, inverzni inženiring in še mnogo več.

 

Kategorije CTF tekmovanj:

  1. Jeopardy-style CTF: V tej kategoriji tekmovalci izbirajo med vrsto izzivov, ki so razdeljeni v kategorije. Vsaka kategorija ima različne težavnostne stopnje, in vsak izziv prinaša določeno število točk.
  2. Attack-Defense CTF: Tekmovalci v tej kategoriji delujejo v ekipah in vsaka ekipa upravlja svoj strežnik. Cilj je napadati strežnike drugih ekip, medtem ko se hkrati zagotavlja varnost lastnega strežnika.

 

Predavanje o Osnovah Kibernetske Varnosti in CTF tekmovanjih

Da bi zagotovili, da so tekmovanja dostopna in zanimiva za vse, smo pripravili posebno predavanje, ki se bo osredotočilo na osnove kibernetske varnosti in CTF tekmovanj. To predavanje je namenjeno tako popolnim začetnikom kot tudi tistim, ki imajo že nekaj izkušenj, vendar bi radi poglobili svoje znanje.

 

Kaj lahko pričakujete od predavanja?

  • Osnovni pojmi kibernetske varnosti
  • Vrste CTF izzivov in kako jih reševati
  • Priporočila za orodja in tehnologije, ki se uporabljajo pri CTF
  • Demonstracija reševanja realnega CTF izziva

 

Ne glede na to, ali ste študent, profesor, profesionalec na področju IT ali le ljubitelj tehnologije, vas vljudno vabimo, da se pridružite našemu dogodku in predavanju. To je odlična priložnost za pridobitev dragocenega znanja, mreženja z vodilnimi strokovnjaki v industriji ter seveda, za zabavo.

 

Za udeležbo na predavanju je obvezna prijava preko portala Eventbrite.

Če potrebujete dodatne informacije ali imate posebna vprašanja, obiščite spletno stran dogodka. Veselimo se vaše udeležbe na dogodku CyberNight 2023!

 

CyberNight

Prejšnji

Kako se prijaviti na tekmovanje ali predavanje?