Predstavitev slovenske ekipe za ECSC 2022

Slovenski študenti in dijaki se bodo že drugič udeležili Evropskega tekmovanja iz kibernetske varnosti, ki bo letos potekalo med 13. in 16. septembrom na Dunaju.

CyberTeamSI ekipo sestavlja 10 mladih kibertalentov in sicer: Nika Jeršič, Anja Ostovršnik, Anže Plazl, Vid Sovič, Gašper Spagnolo, Gašper Zupanič, Anže Maj Blagus, Siniša Todić, Jure Golob in Aljaž Medič.

 

Vsi člani ekipe so se sprva morali izkazati na kvalifikacijah, kjer je potekalo CTF tekmovanje. Kasneje je z najbolje uvrščenimi potekal osebni razgovor in na koncu še 4 dnevni Bootcamp v Portorožu, kjer se je odvijalo finalno tekmovanje.  V Portorožu so bili tekmovalci deležni mentorstva slovenskih strokovnjakov s področja kibernetske varnosti, kateri so jim predali svoje znanje in izkušnje, ter jih pripravili na tekmovanje.

 

European Cyber Security Challenge (ECSC) je pobuda Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA), katere cilj je povečati nadarjenost za kibernetsko varnost po vsej Evropi in povezati potencialne strokovnjake z vodilnimi organizacijami na tem področju. Medtem ko so številne države, zaradi vse večje potrebe po strokovnjakih za IT varnost, že začele izvajati nacionalna tekmovanja v kibernetski varnosti, temelji ECSC na teh tekmovanjih in jim dodaja vseevropsko raven.

 

Letos se bo Evropskega tekmovanja udeležilo 28 evropskih držav in 5 gostujočih. Najboljši kibernetski talenti iz vsake sodelujoče države se bodo na Dunaju povezali, sodelovali in se na koncu pomerili med seboj. Tekmovalci bodo morali reševati varnostne naloge s področij kot so spletna varnost, mobilna varnost, kriptografske uganke, povratni inženiring in forenzika.

 

Več aktualnih informacij o samem tekmovanju lahko spremljate na naši Twitter strani @CyberTeamSI in pa Facebook strani @kibertalent

 

Avtor: n.k.

ECSC

Naslednji

European Cyber Security Challenge 2022