ENISA “Compete With Team Europe” tekmovanje 2023

Evropska agencija za kibernetsko varnost ENISA je 8. in 9. julija organizirala tekmovanje “Compete with Team Europe” za kibernetsko varnost, ki se ga je udeležila tudi slovenska ekipa CyberTeamSI. Dogodek je potekal preko spleta cela dva dni. Prvi dan se je ekipa preizkusila v večih nalogah zajemanja zastavic (Capture the flag), drugi dan pa so tekmovali v A&D (Attack and Defense). Svoje znanje so si lahko izmenjali s 20 ekipami iz preostalih evropskih držav. Dogodek je služil pripravam na evropski Cybersecurity Challenge, ki bo potekal od 24. do 27. oktobra na Norveškem, potekal pa je v sproščenem vzdušju, duhu prijateljskega tekmovanja ter mednarodnega sodelovanja.

 

Poleg urjenja znanj o kibernetski varnosti je trening okrepil vezi v ekipi ter poudaril pomembnost evropskega povezovanja in neprestanega usposabljanja na strokovnem področju. Čeprav se države med seboj razlikujejo, se na področju kibernetske varnosti soočajo s podobnimi težavami – zato so tovrstni projekti še posebej pomembni za izmenjavo znanj pa tudi krepitev mednarodnih odnosov.

 

Ekipa CyberTeamSI se je na dogodku odlično izkazala ter se na koncu priprav odjavila s pozitivnimi vtisi in še boljšim razumevanjem izzivov na področju kibernetske varnosti. Projekt je bil odlično zastavljen ter potekal brez težav. Naloge so bile inovativne, udeleženci pa strokovno zelo podkovani.

 

ECSC

Prejšnji

Evropsko tekmovanje kibernetske varnosti 2023

Naslednji

CyberTeamSI na intenzivnem treningu