CyberTeamSI že na Dunaju

Včeraj 13.9. se je naša ekipa odpravila na Dunaj, kjer poteka že 7. Evropsko tekmovanje kibernetske varnosti. Tekmovanja, ki se bo odvijalo med 13. in 16. septembrom, se bo udeležilo kar 33 ekip z 10 najboljšimi mladimi kiber talenti. Le te ekipe se bodo borile, poskušale doseči čim večje število točk in se s tem uvrstiti na čim višje mesto.

 

Včerajšnji dan je bil namenjen pripravam, kjer so se tekmovalci seznanili s prizoriščem, ostalimi tekmovalci in zlasti tekmovalno dvorano, v kateri so si pripravili svoje mize ter vso potrebno opremo za tekmovanje.  Prav tako je naša ekipa izobesila slovensko zastavo, pod katero ponosno zastopajo Slovenijo in se bodo borili za čim boljše uspehe. Naši kibertalenti so se na tekmovanje vestno pripravljali in so pripravljeni da pokažejo kaj zmorejo.

 

Spočiti in pripravljeni na nove izzive, se bodo prvi dan soočili z nalogami stila jeopardy in HW hekanja. Drug dan pa bo potekalo CTF tekmovanje iz napada in obrambe, kjer bodo poskušali dobiti čim več zastavic.

 

Želimo jim veliko sreče ter uspehov, za aktualno spremljanje tekmovanja pa si lahko ogledate našo Twitter stran @CyberTeamSI

 

ECSC

Prejšnji

European Cyber Security Challenge 2022

Naslednji

Evropsko tekmovanje kibernetske varnosti 2023